21 Ιαν 2011

ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑ - ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ - ΕΥΘΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ


Μη με σκοτώσεις, σε παρακαλώ...


       Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα ποντικάκι που ήταν πολύ αφηρημένο. Πάντα ξεχνούσε τι ήθελε να κάνει και ποτέ δεν πρόσεχε πού πήγαινε. Αυτή του η επιπολαιότητα , αναμενόμενο ήταν να του δημιουργήσει κάποια στιγμή προβλήματα.

       
Ποια βοήθεια πιστεύεις ότι μπορείς να
undefined προσφέρεις <<εσύ>>  στο βασιλιά των ζώων ;

   Μια μέρα λοιπόν,καθώς έτρεχε ξέγνοιαστο εδώ κι εκεί, σκόνταψε πάνω στο πόδι ενός πελώριου λιονταριού που κοιμόταν. Το λιοντάρι πετάχτηκε αμέσως επάνω θυμωμένο.



Το καημένο το ποντικάκι είχε πέσει στα φοβερά νύχια του βασιλιά των ζώων.
- Πώς τολμάς ; Έτσι λοιπόν δείχνεις το σεβασμό σου σε εμένα ; του είπε  έξαλλο από θυμό το λιοντάρι...
- Μη με φας, σε παρακαλώ! ψέλλισε τρομαγμένο το ποντίκι. Ξέρω ότι μπορείς να με κάνεις μια χαψιά, αλλά αν με αφήσεις ελεύθερο, μπορεί κάποτε να σου φανώ χρήσιμο και να σου ανταποδώσω τη χάρη.
Τόσο αστεία φάνηκε στον παντοδύναμο βασιλιά των ζώων η ιδέα αυτή που ξέσπασε σε δυνατά γέλια και χαλάρωσε το σφίξιμό του.Το μικρό ποντίκι βρήκε έτσι την ευκαιρία να ξεφύγει.
     Από τότε πέρασαν μήνες , μπορεί και χρόνια . Αλλά όπως λέει και ο λαός μας έχει ο καιρός γυρίσματα... Κάποια μέρα το μικρό ποντικάκι άκουσε το λιοντάρι να βρυχάται δυνατά στο ίδιο περίπου μέρος που είχε γίνει και η πρώτη τους συνάντηση . Μόνο που αυτή τη φορά ο άλλοτε περήφανος βασιλιάς των ζώων, βρισκόταν  αιχμάτωτος  στα δίχτυα κάποιων κυνηγών . Μάταια προσπαθούσε να ξεφύγει από την παγίδα που του είχαν στήσει. Τότε ήταν που στάθηκε μπροστά του το μικρό ποντίκι. 
 - Βασιλιά μου, τι συμβαίνει; Μήπως μπορώ να σας φανώ κάπου χρήσιμο; ρώτησε ευγενικά το ποντικάκι.
- Παγιδεύτηκα σ’ αυτό το καταραμένο δίχτυ και δεν μπορώ να φύγω.Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις; του είπε εκείνο.
Τότε το ποντικάκι είχε μια ιδέα. Πήδησε στο δίχτυ κι άρχισε γρήγορα γρήγορα με τα δοντάκια του να ροκανίζει τα σκοινιά. Ώσπου να πεις «κύμινο» , λευτέρωσε το λιοντάρι και από τότε έγιναν οι δυο τους αχώριστοι φίλοι.
Το λιοντάρι κατάλαβε πως δεν έχει σημασία αν ένας φίλος  είναι μικρός , αδύναμος και φαινομενικά ανίσχυρος, αυτό που έχει σημασία είναι να είναι φίλος πραγματικός!


Τι λες; Μπορείς να βρείς τα σημεία που υπάρχει ευθύς λόγος και να τον μετατρέψεις σε πλάγιο ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου